Egyéni konzultáció megoldásközpontú megközelítéssel

A megoldásközpontú tanácsadás szerint akkor tudunk változtatni az életünkön, ha a többet foglalkozunk a lehetséges megoldásokkal, mint a problémával. Ha megtanulunk megoldáscentrikus viselkedésmintákat kialakítani, akkor ellensúlyozni tudjuk az életünkben lévő problémákat. Már egészen kis lépés lépés is elindíthatja a változást, ha sikerül jól felépítenünk a célunkhoz vezető utat. A megoldásközpontú tanácsadás a következő lépésekkel segít elérni a problémák megoldását: 

  • Megtanítja nagyon pontosan leírni a problémát, kibogozni minden oldalát körüljárva és meglátni a lényegét
  • Megtanítja jól definiálni a célt, célokat, a megoldásra fókuszálni, arra, hogy milyen legyen az életünk, ha a probléma megoldódott
  • Belső erőforrásokat segít feltárni és olyan rejtett tapasztalatokat tudatosít, amikor a problémát, bár talán tudattalanul, de mi magunk nem engedtük létrejönni
  • Megtanítja, hogyan jöhet létre változás, és hogyan tartható fenn
  • Módszereket mutat az önmagunkról való gondoskodás, az önbecsülés erősítésére
  • A megoldásközpontú tanácsadás kidolgozott módszertan szerint, személyes segítséget nyújt és a problémaközpontúságtól a megoldásépítésig juttat el.

Ha szeretné megtanulni a módszert, jelentkezzen be hozzám megoldásközpontú tanácsadásra telefonon!

Időpontfoglalás

Kérjen időpontot a +36 20 428 9697-es telefonszámon.

Iratkozzon fel a hírlevelemre!

Ha szívesen olvasna többet a harmonikus párkapcsolatokról, a jól működő családról, a játékos gyermeknevelésről, a pozitív pszichológia erejéről és egyéb érdekes témákról, akkor iratkozzon fel ingyenes hírlevelemre itt:

⁦ ⁦Elfogadom a Felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi nyilatkozatot.